BIDNER DONE VADDÅ?

Att kalla bolaget för Bidnerdonethat var inte en självklarhet. Det kändes lite obekvämt först. Som nån som vet allt. För det gör jag ju inte. Men jag gillar att leka med ord. Som när jag för 10 år sen startade en podcast och kallade den för Nyfniken. Jag gillar kampen med det stökiga ordet. Som om ett barn skulle uttala det. Lite fel och fnuligt. Nyfniken är en felstavning av ordet nyfiken, vilket på sätt och vis skulle vara mer passande även nu. Men bortsätt från det så gillar jag verkligen hur ordet vitsar till det. En lek med ord, som antyder erfarenhet och också en flirt med en en PEPSI-reklam från 90-talet med extremsportsnubbar som säger så om alla extrema sporter de provar. ”Been there. Done that.” Förutom PEPSI då… Jag älskar den reklamen så mycket eftersom den får mig att skratta. För mig handlar den om de här osäkra unga människorna som tror de vet allt. Men som precis just börjat. Och på samma gång den här andra aspekten av det. Att våga språnget. Kasta sig ut. Och se var vägen bär. Kicksökandet. Jag är en upptäcksresande i design. Jag gillar att prova nya saker och utmana mig. Ibland går det bra. Ibland misslyckas man. Och ju äldre och erfarnare man blir desto mindre inser man att man faktiskt vet.  Och om man tänker så så kan man ju också släppa lite på prestigen och istället fokusera på uppgiften som ligger framför en. Och att vara nyfiken.

Jag har varit skådespelare, lärare, publikuppvärmare på tv, speldesigner, projektledare, gamificationdesigner och – fortfarande ibland när andan faller på – sjukhusclown på barn 3 på Norrlands universitetssjukhus.  Musik är som ett andra språk för mig och att animera filmer, designa spel och skriva låtar är en hobby. Och jag gillar att teckna. Jag springer Lidingöloppet ibland om jag har tränat tillräckligt mycket och man kan se mig på Bodypump-pass på IKSU nån gång i veckan. Jag skriver ibland krönikor och inlägg om beteenden och digitalisering. Och jag har medverkat i en bok om digitalisering. För nästan 10 år sen gjorde jag en podcast om gamification.

/  Jan Bidner

READ OUR BLOG

COMPANY DETAILS

Bidnerdonethat AB

Org nr: 559234-1316

VISITING & SNAIL MAIL

Spiralvägen 21,
903 26 Umeå
SWEDEN

THE TRENDS

Upcoming events
JAN 20th
Startup workshop - Zero errors

Jan is the Gamification Advisor for a project in the Construction Business which is about Zero errors. The project involves AI and process development. Startup workshop is in Gothenburg.

Feb 28nd
Digitalization workshop - Digitalis

Jan is collaborating with Umeå university and moderating a seminar on digitalization and smart digital concepts for small business within the construction business.

March 11th
Designing around behaviour

Jan is holding an inspirational lecture at AHA-seminar in Linköping for Akademiska Hus.

May 5th
Gamification course

Jan is teaching a five week long course at ChangeMaker Educations, in Stockholm this semester! The course is part of the Experience Designer program. #EXD19